Topeng, pahami liwat standar

Saiki, perang nglawan pneumonia sing disebabake dening virus coronavirus diwiwiti. Minangka "garis pertahanan pertama" kanggo nglindhungi kebersihan diri, penting banget kanggo nganggo masker sing cocog karo standar pencegahan epidemi. Saka N95 lan KN95 nganti topeng bedah medis, wong biasa bisa uga duwe bintik-bintik buta ing pilihan topeng. Ing kene, kita ngringkes poin-poin ilmu ing bidhang standar kanggo mbantu sampeyan ngerteni topeng umum. Apa standar kanggo topeng?
Saiki, standar utama negara kanggo masker kalebu GB 2626-2019 "Pernafasan Respirator Self-priming Resin Partikel Disaring", GB 19083-2010 "Syarat Teknis Masker Pelindung Medis", YY 0469-2011 "Masker Bedah Medis", GB / T 32610-2016 "Spesifikasi Teknis Masker Pelindung Saben Dina", lsp, nglindhungi perlindungan tenaga kerja, perlindungan medis, perlindungan sipil lan lapangan liyane. GB 2626-2019 Protection Perlindhungan Pernafasan Respirator Anti-Partikulasi Respirator "diterbitake dening Administrasi Pengawasan Pasar Negara lan Administrasi Standardisasi Nasional ing taun 2019-12-31. Iki minangka standar wajib lan bakal dileksanakake ing taun 2020-07-01. Objek proteksi sing ditemtokake miturut standar kalebu kabeh jinis partikel, kalebu bledug, asap, kabut lan mikroorganisme. Iki uga nemtokake produksi lan spesifikasi teknis alat proteksi pernafasan, lan materi, struktur, tampilan, kinerja, lan efisiensi filtrasi topeng debu. (Tingkat resistensi bledug), resistensi napas, metode uji coba, identifikasi produk, kemasan, lsp.
GB 19083-2010 "Syarat Teknis Masker Pelindung Medis" diterbitake dening mantan Administrasi Umum Pengawasan Kualitas, Inspeksi lan Karantina lan Administrasi Standardisasi Nasional ing 2010-09-02 lan dileksanakake ing 2011-08-01. Standar iki nemtokake persyaratan teknis, metode tes, pratandha lan instruksi panggunaan topeng proteksi medis, uga kemasan, transportasi lan panyimpenan. Cocog kanggo digunakake ing lingkungan kerja medis kanggo nyaring partikel udara lan mblokir tetesan, getih, cairan awak, sekresi, lan liya-liyane. 4,10 standar disaranake, lan liyane wajib.
YY 0469-2011 "Masker Bedah Medis" diterbitake dening Administrasi Narkoba lan Panganan Negara ing 2011-12-31. Iki minangka standar kanggo industri farmasi lan bakal dileksanakake ing 2013-06-01. Standar iki nemtokake persyaratan teknis, metode tes, tandha lan instruksi panggunaan, pengemasan, transportasi lan panyimpenan topeng bedah medis. Standar kasebut negesake manawa efisiensi filtrasi bakteri topeng ora kurang saka 95%.
GB / T 32610-2016 "Spesifikasi Teknis Masker Pelindung Saben Dina" diterbitake dening mantan Administrasi Umum Pengawasan Kualitas, Inspeksi lan Karantina lan Administrasi Standardisasi Nasional ing 2016-04-25. Iki minangka standar nasional pertama negara kanggo topeng proteksi sipil, ing 2016-11-Implementasi tanggal 01. Standar kasebut nyakup persyaratan bahan baku topeng, persyaratan struktural, persyaratan identifikasi label, persyaratan tampilan, lsp. Indikator utama kalebu indikator fungsional, filtrasi partikel efisiensi, indikator resistensi kadaluwarsa lan inspiratif, lan indikator adhesi. Standar kasebut kudu nggawe topeng supaya bisa nglindhungi cangkem lan irung kanthi aman lan kuwat, lan aja ana sudhut lan ujung sing landhep sing bisa disentuh. Iki nduweni peraturan rinci babagan faktor sing bisa nyebabake awak manungsa, kayata formaldehida, pewarna, lan mikroorganisme, kanggo mesthekake yen masarakat bisa nganggo. Keamanan nalika nganggo topeng protèktif.
Apa topeng umum?
Saiki topeng sing paling asring disebutake kalebu KN95, N95, topeng bedah medis lan liya-liyane.
Pisanan yaiku topeng KN95. Miturut klasifikasi GB2626-2019 standar nasional "Respiratory Protection Self-priming Filtered Particle Respirator", topeng dipérang dadi KN lan KP miturut level éfisiensi unsur filter. Jinis KP cocog kanggo nyaring partikel sing berminyak, lan tipe KN cocog kanggo nyaring partikel non-berminyak. Antarane, nalika topeng KN95 dideteksi karo partikel natrium klorida, efisiensi filtrasi kudu luwih gedhe utawa padha karo 95%, yaiku, efisiensi filtrasi partikel non-berminyak ing ndhuwur 0,075 mikron (diameter tengah) luwih gedhe utawa padha nganti 95%.
Topeng 95 minangka salah siji saka sangang topeng pelindung partikel sing disertifikasi dening NIOSH (Institut Keamanan lan Kesehatan Pekerjaan Nasional). "N" tegese ora tahan karo minyak. “95 ″ tegese yen kena partikel tes khusus sing ditemtokake, konsentrasi partikel ing jero topeng luwih saka 95% luwih murah tinimbang konsentrasi partikel ing njaba topeng.
Banjur ana topeng bedah medis. Miturut definisi YY 0469-2019 "Masker Bedah Medis", topeng bedah medis "dipakai dening staf medis klinis ing lingkungan operasi sing invasif kanggo menehi perlindungan kanggo pasien sing ngalami perawatan lan staf medis sing nindakake operasi invasif, nyegah getih, topeng bedah medis nyebar dening cairan awak lan cipratan minangka topeng sing dienggo staf medis ing kantor. " Topeng jinis iki digunakake ing lingkungan medis kayata klinik medis, laboratorium, lan ruang operasi, lan dipérang dadi lapisan anti banyu, lapisan filter, lan lapisan kenyamanan saka njaba nganti njero.
Pilih topeng kanthi ilmiah.
Para ahli ujar manawa saliyane menehi perlindungan sing efektif, nganggo topeng uga kudu nganggep kenyamanan sing nganggo lan ora nggawa efek negatif kayata bebaya biologis. Umume, yen kinerja topeng protèktif luwih dhuwur, pangaribawa luwih gedhe tumrap kinerja kenyamanan. Nalika wong nganggo topeng lan nyedhot, topeng kasebut duwe resistensi tartamtu tumrap aliran udara. Nalika resistensi inhalasi gedhe banget, sawetara wong bakal ngelu, sesak dada lan rasa ora nyaman liyane.
Wong sing beda duwe industri lan fisiologi sing beda-beda, mula duwe syarat sing beda kanggo panyegelan, perlindungan, kenyamanan, lan adaptasi topeng. Sawetara populasi khusus, kayata bocah, wong tuwa, lan wong-wong sing nandhang penyakit pernapasan lan penyakit kardiovaskular, kudu milih jinis topeng kanthi tliti. Ing premis njamin keamanan, aja nganti kacilakan kayata hipoksia lan pusing nalika nyandhang suwe.
Pungkasane, aku ngelingake kabeh wong, ora ketompo jinis topeng apa wae, sampeyan kudu nangani kanthi bener sawise digunakake, supaya ora dadi sumber infeksi anyar. Biasane nyiyapake sawetara topeng lan ganti ing wektu kanggo nggawe pertahanan pertama kanggo nglindhungi kesehatan. Mugo-mugo sehat kabeh!


Wektu kiriman: Jan-01-2021